fredag 10. februar 2012

Simenstad Gård og matopplevelser

Jeg har lenge hatt, og vil alltid ha, lyst til å besøke alle Mjøsgårdene for å se husene, dekoren, tapetene, møblene, gulvene, takene og ikke minst smake maten. Hittil har jeg hatt mange flotte opplevelser på Sveinhaug Gård og Historisk Pensjonat både på seminar, Hagehistorisk Marked, Godværskafèen og min egen 50-års dag mai- 2010.

 I dag var jeg så heldig at jeg var invitert til Simenstad Gård. En februardag i kuldegrader hvor de vakre rommene ble vedfyrt, vedfyrt og vedfyrt. Airconditionen besto i å sette opp døra til en kald gang. Det funket det også.
Bilde fra www.hamarregionen.no
Vertinnen på Simenstad, Britt Skurdal Braastad fortalte litt om gårdens historie og husene, som har flere festrom enn bruksrom og at det derfor er hus som er skapt for fester og selskapeligheter.
Brit ved kjøkkenet på Simenstad Gard
Bilde av vertinnen sakset fra Lillehammer Kunnskapspark
Men så var det maten da, maten vi fikk servert. Jeg elsker god mat, gode råvarer og mat med farge (og fiber) og jeg var veldig spent på menyen. 
Først fikk vi servert en deilig blomkålsuppe med finmoset blomkål, med husets eget gulrotsmør (egen hemmelig oppskrift) og steinovnsbakt urtebrød. Så hentet vi selv vår hovedrett på vertinnens store kjøkken, som var bygg-gryn smaksatt med krydder/buljong og masser med finhakket bladpersille og gresskarkjerner (eller var det solsikkefrø?), bakte grønnsaker med noe kjøtt (som jeg ikke la merke til fordi det var grønnsakene som smakte og hadde fargene), rotstappe med potet, kålrot og gulrot og små lammekjøttboller. Det var så godt, så godt...... Desserten var hjemmehermetiserte pærer med krem. Senere ble det servert punsj og en liten skive med egg og laks. Til kokekaffen var det hjemmebakt kringle med rabarbra og nøttemakroner.

Vertinnen holder matkurs, og jeg blir gjerne med på et. Høsten 2012 ville passe bra.
Takk til Simenstad Gård og Britt Skurdal Braastad for enda en flott Mjøsgårdopplevelse!
Neste Mjøsgård som jeg vet at jeg skal oppleve er Stokke Nedre, beliggende ved Mjøsa midt mellom Moelv og Gjøvik. Der skal vi ha en konfirmasjonshelg i mai. Det gleder jeg meg til og da skal det tas mange,mange bilder.

Les mer om alle Mjøsgårdene her.

2 kommentarer:

Hanna i Frankrike sa...

Så flott! Høres ut som en skikkelig koselig gård, med en fantastisk kokk av en vertinne! Jeg er glad du koste deg =)

m o p p e g u r i sa...

Tusen takk jenta mi! Du må bli med dit en gang.