søndag 27. februar 2011

Kamskjell i ingefærsaus (kinesisk rett)


Vi er en gjeng som feirer kinesisk nyttår hvert år. I år fikk vi bl.a. servert en veldig spennende rett med kamskjell laget på kinesisk vis med grønne erter, bambus-skudd, hvitløk, purre,  soyasaus og ferskpresset appelsinjuice. Toppes med strimler av appelsinskall.

Det ble en opplevelse i smak og farger!

          
 


Har ikke foto av retten, så her må dere selv blande ingrediensene i hodet og se det for dere.

Oppskriften, til 4 personer:
2 ss veg. olje, 500 gr kamskjell uten skall delt i to, 2,1/2 cm ingefær, 3 hvitløksfedd knust, 2 purrer strimlet, 125 g herm bambusskudd, 2 ss lys soyasaus, 2 ss appelsinjuice, 1 ts sukker, appelsinstrimler til pynt.

1. Varm oljen i en wok. Tilsett kamskjell og stek i 1 - 2 min. Ta de opp og sett de tilside.
2. Ha ingefær og hvitløk i woken, og stek i 30 sek. Rør  inn purre og og erter og kok under omrøring i 2 min.
3. Tilsett bambus-skudd og ha kamskjellene i woken. Rør forsiktig slik at ikke kamskjellene blir ødelagt.
4. Rør inn soyasaus, appelsinjuice og sukker og kok i 1-2 minutter. Ha det i serveringsfat, dryss på appelsinskallstrimler og server!
(Oppskriften finnes på side 82 i boken "Kinesisk" i Den Lille Kokebokserien)

Server med kokt ris eller bruk den som forrett uten ris.
Velbekomme!

Ingen kommentarer: