onsdag 18. mai 2011

Varmende budsjettsuppe

Sommeren er ikke helt her enda. 18. mai i dag og det er regn, vind og 10 grader. På en sånn dag smaker det med en smakfull, mettende, rimelig, varmende og sunn suppe.

Jeg gjør omtrent slik;
Surr løk, hvitløk og gulrot i litt olje til det blir blankt. Jeg bruker chili på glass og tilsetter det underveis. Har du fersk, kan du la chilien surre sammen med det andre.

Hell på vann, buljong og linser (gule eller røde) og enten ferske tomater, hermetiske eller kun tomatpure. Jeg tar hva jeg har i skapet den dagen. Kokes i 20 - 30 min.

Tilslutt ordner stavmikseren suppen slik at alle ingrediensene moses fint. Resultatet er en fyldig suppe. Smak til med evt salt, mer chili eller andre krydder.

Ill. bilde fra www.matavisen.no

Server med en stripe kokosmelk, fløte, rømme e.l. og noe grønt (korianderblad, persille e.l.) på toppen. Hardkokte egg kan også brukes oppi og det er godt med en grov brødskive ved siden av.

Denne suppen er som sagt både billig og sunn. Du blir skikkelig mett også, for linser er fulle av proteiner, fiber, vitaminer, mineraler og karbohydrater.

Smakelig budsjettsuppe!

1 kommentar:

hildeg sa...

Hihi, jeg lagde faktisk noe meget lignende her om dagen. Tenkte jeg skulle prøve meg på noe med linser. Det var godt! Jeg så imidlertid ingen grunn til å mose det hele, og pynta med noen sprøstekte pepperoniskiver. Tenker denne kan varieres bortimot i det uendelige. Linsesuppe blir servert oftere her i huset heretter i alle fall. Sunt, godt og billig.