søndag 22. mai 2011

Reis kort for å oppleve Mjøsgårdene

Mange av oss både drømmer mye om og nyter landskapet, maten og vinen og små hyggelige overnattings-steder på den italienske og franske landsbygda. Vi kan få noe av det samme et par timers kjøretur fra hovedstaden. Rundt Mjøsa.

17 gårder rundt Mjøsa har åpnet gårdene sine for å ta i mot gjester. De er alle forskjellige og har ulike tilbud. På nettsiden http://www.mjosgardene.no/ kan du lese om alle de gjestfrie gårdene.

For at du skal bli bedre kjent med noen av gårdene arrangeres det 4-10. juli "Åpne Mjøsgårder".
Åpne Mjøsgårder - 4.–10. juli 2011

Et lite utdrag av programmet;
* Restaurerings-safari på hhv Sveinhaug, Hovelsrud, Bryhni Søndre og Simenstad. Om stilhistorie, hagehistorie, arkitektur, hagerestaurering, tundannelse, riktig fargesett ing, riktig beplantning, linoljemaling, dekorasjonsmaling, gardskjøkken, gruer, bakerovner, og mye mer.
* Sykkeltur med egen sykkelog (!) i Ringsakers vakre kulturlandskap. Innlagt stopp på Godværskafeen og Hagehuset (butikk) på Sveinhaug. Sykkelturen avsluttes med et måltid på Lier Gård.
* Litterært  fotbad i eplehagen på Lier Gård
* Fra Sal Til Sal på Simenstad Gård. "en kulturhistorisk reise fra sal til sal, og forteller om ball og selskaplighet, og livet på en storgard før og nå." Sitat fra programmet.
* Barnas dag som starter på Snilsberg og fortsetter på Nerlien
* I cancelliraadens dage, vandreteater med Morten Jostad.  
Opplevelser, opplevelser, opplevelser. Til og med kortreiste. Velbekomme!

3 kommentarer:

Hild sa...

Heia Moppeguri. Så fin blogg du har, Elin. Kanskje det blir en tur til de åpne mjøsgårdene? Hvem vet. Nå reiser jeg til Kirkenes og Vadsø og skal gjøre en intensiv jobb med HEF-prosjektet mitt. Jeg er ikke helt sikker på om snøen har gått, men jeg skal få låne votter hvis det trengs. Gleder meg veldig.

Elin Evensen sa...

Takk skal du ha Hild. Takknemlig å blogge om alt som skjer / finnes rundt meg her jeg bor. Ta deg en tur! Bokbadet er h e l t sikkert noe for deg. Veldig fint program så det er noe for enhver. Er selv ikke rundt Mjøsa når dette arrangeres. Kommer du en annen gang er jeg ratt hjemme! Gårdene er der hele tiden og er verdt et besøk.

Elin Evensen sa...

Hild; Litterært fotbad, ikke bokbad. Bokbad er noe annet. Beklager begrepsforvirringen.