lørdag 29. mars 2014

Kjøkkenbenker i corian og stål, Frisliveien 29

Av og til når en er deltager i sosiale medier kan ideer dukke opp ved hjelp av andre. Her om uken spurte en av mine facebookvenner om hva hennes venner igjen anbefalte henne å velge av materiale til ny kjøkkenbenk. Ja, hva velger man? Tre, laminat, stein, betong, fliser, corian eller rustfritt stål?

På vårt kjøkken byttet vi ut veldig gamle teak-plater med corian. Et plastmateriale som formes i nøyktige mål og som også være heldekkende inkudert en vask for eksempel. Vi ble advart mot helt lyse og mørke farger fordi det lett kunne bli striper på overflaten. Alternativet er å velge blant disse fargene eller mønstre.
Vi ville ikke ha corian med steinlook-aktig mønster. Da kunne vi like gjerne velge laminat. Så vi trosset advarslene og valgt sort corian. Etter mange års bruk har den blitt mattere og ganske jevnt stripete. Corianplaten er nå klar for en opp-pussing etter ca 10 års bruk. I mellomtiden har den kun blitt vasket. Det kaller jeg nesten vedlikeholdsfritt.
Mitt kjøkken med sort corianplate (som nå er blitt litt mattere) og en heldekkende benk i rustfritt stål fra byggeåret 1962. Stålbenken er 3,5 meter lang. Bilde: Bonytt
Et annet benkealternativ som jeg også har, er en hel plate i rustfritt stål. Den er jeg veldig glad i og den skal aldri byttes ut. Den er nok ikke alltid like blank og fin som på bildet, men du verden så praktisk. Og så er det det faktum at den er fra 1962, som resten av kjøkkeninnredningen dere ser på bildet. Kjøkkenet, og hele huset, er tegnet i minste detalj av arkitekt Are Vesterlid. I dag tilbys heldekkende stålplater fra leverandører som selger innredning til storkjøkken. I facebookdialogen her om uken dukket det opp en link til en grossist; Imperial Engros som har forhandlere i hele Norge. Ta en titt på hjemmesiden for ideer og evt. forhandlere i nærheten. Godt kjøkkenbenkvalg!
Ingen kommentarer: