lørdag 2. juli 2016

Turen "By-i-millom"

Jeg gikk turen ""By-i-millom fra Moelv til Brumunddal en søndag for et par uker siden.
Denne merkede ruta mellom Ringsakers to byer er ca. 22 km lang og går gjennom skog, langs åkerkanter, på stier og gamle ferdselsveier og til slutt på asfalt. Lettgått terreng, men ruta er lang, og vi brukte ca. 5 timer og 20 minutter. Da tok vi oss tid til å stoppe og spise og nyte både blomsterprakten og utsikten


Et par steder underveis fant vi gjemte og glemte skatter / gamle husmannsplasser med en flott beliggenhet som ikke lenger var i bruk og da heller ikke ble vedlikeholdt. 
Stort sett gikk vi gjennom skog, beiter og kulturlandskap høyt oppe i åsen mellom byen, men av og til åpenbarte Mjøsa seg. Som her.

Et parti var gjennom en gammel bjørkeskog. 

Turen og stien varierte veldig fra ganske så gjengrodd ferdselsveier med høyt gress (obs brenneslen) til stier som den over. De siste kilometrene nede i Brumunddal var på asfalt, men det var nesten godt med nytt underlag etter 2,2 mil på ulendt sti.

Kart over turen fås kjøpt på DNT sitt butikk på Hamar og på Skar G-Sport i  Moelv. 

Dette kan bli en fin opplevelsestur med start i Moelv og ende i Brumunddal hvor en kan ta seg en vel fortjent lunsj/middag på for eksempel Hos Hai og returnere med buss eller tog når en føler for det. Jeg skal ta turen en gang til og gjøre nettopp det. 
God tur !!

OBS: Bildene er tatt med mobil og er uredigerte.

Ingen kommentarer: