søndag 15. september 2013

Bruno Mathsson og stolen Jetson (Stolmuseet Frisliveien)

Stolen "Jetson" er et ikon innen svensk møbeldesign. Bruno Mathsson brukte tre år på å få stolen ferdig og i 1969 ble den presentert på en utstilling i Stockholm. Stolen var en milepel i Mathssons produksjonsprogram. Den har et understell med unik utforming som gjør at stolen alltid går tilbake i utgangsposisjonen sin. 
En velbrukt Jetson. Bilde fra www.lauritz.com
Stolen fås i skinn eller tekstil, og med krom eller sort understell. 
Jeg har en i sort.
Bilde fra www.duxiana.no
Den er en av de beste stolene å sitte i etter min mening. Stolen er både maskulin og nett (er det mulig?) og den tar liten plass. Du får kjøpt den på Kreativ Interiør på Hamar.

Arkitekten / designeren Bruno Mathsson  kan du lese mer om her. I Værnamo i Sverige finnes det en fast utstilling med flere av hans møbler. 

5 kommentarer:

Janne B sa...

Flott stol! Denne må jeg ta meg en tur til Hamar og prøve. På hytta har vi Eva fra samme designer. En stol som er svært god å sitte i, selv for samboeren på over 190, samtidig som den er liten og nett.

m o p p e g u r i sa...

Stolen er fantastisk. Liten og komfortabel. Vi har en, og ønsker oss en til. Litt sparing må til først. Lykke til med prøvingen :)

Janne B sa...

Nå er stolen endelig prøvd. Den har vært ute av utstillingen hos Kreativ Interiør i flere måneder, men jeg ble oppringt i forrige uke om at de hadde fått den inn på nytt. Jeg likte stolen veldig godt, og satt svært komfortabelt. Samboeren syntes derimot at den ble litt liten, og følte seg for tung for den nette konstruksjonen. Siden vi bør ha stoler som begge kan trives med, blir det trolig en klassiker fra Swedese istedenfor. Stilmessig i en helt annen retning enn vi opprinnelig hadde tenkt, men vi går neppe lei av den, heller.

m o p p e g u r i sa...

Nå tror jeg stolen tåler litt vekt, men han må jo føle at den er stor nok. Lamino fra Swedese? Fin den også i tilfelle.

Janne B sa...

Valget står mellom Lamino med saueskinn eller en høyrygget Primo. Primo har flettede seter, noe vi har god erfaring med etter å ha hatt Eva fra Bruno Mathsson i et års tid. Valgets kval...