lørdag 18. juni 2016

Frisliveien 29 - skogshagen og gjestehusdrømmen.

Tomten vår i Frisliveien 29 er på 3 mål og kanskje halvparten av det er skogs-/naturtomt. Vi har noen store furuer (vi har hogd ned mange) som sørger for at vi kan ha skogbunn på deler av tomten. Og det høres ut som en lettvinn måte å ha hage på? Naturen steller seg jo selv? Nei faktisk ikke helt, hvis du vil ha blåbærlyng og ikke rogn og bringebær over hele tomta.

Hvert år luker jeg / drar opp med roten følgende ugress: rogn, brennesle, bringebær, løvetann, småtrær som har frødd seg som furu, gran og bjørk, geitrams og andre vekster som raskt vil kunne ta over skogbunnvegetasjonen /blåbærlyngen og gjøre den om til en tett urskog med "tænnung" som de sier her på Hedemarken. .

Jeg rører ikke bregnene, markjordbær og blåbær- og tyttebærlyngen. De skal får være i min skogshage, sammen med noen heldige utvalgte trær i alle størrelser.

Her et parti fra hagen hvor tre store furuer har fått stå. Mellom disse skal jeg en gang sette opp et gjestehus som også kan brukes som overnattings-sted for forbigående pilegrimer. 

En slik minihytte fra svenske "Enkelrum" ville ha passet inn.


Ingen kommentarer: