søndag 8. februar 2015

Supergrønnsaken grønnkål

Jeg har hørt om det, men det er først nå at jeg har "sett" grønnsaken i butikken. I California har grønnkålen fått "rockestatus" blant de helsebevisste i følge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Grønnkål er nemlig supergrønnsaken, full av vitamin A, E, C, B6, folat, kalsium og kostfiber.

Sitat fra artikkelen som du finner her:
"Grønnkål regnes som en av de sunneste grønnsakene du kan spise. Den er veldig anvendelig, smaker godt og er proppfull av vitaminer, mineraler og fiber, forklarer Toril Gulbrandsen, matkonsulent hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.
100 gram grønnkål inneholder blant annet mer kalsium enn én desiliter melk. I tillegg troner grønnkål høyt oppe på listen over grønnsaker som virker forebyggende på flere typer kreft, og spesielt lungekreft. Selv om supergrønnsaken kan brukes på samme måte som spinat, inneholder den nesten dobbelt så mye av antikreftstoffet karotenoid som sin krusete bror."
Bilde av grønnkål sakset fra forskning.no som påstår at den hemmer uønsket cellevekst. Les hele artikkelen her

Nå finner vi grønnkålposer i alle butikker og det er bare å ta den i bruk. Jeg blir veldig glad for nye matlagingstips og for å få ideer til bruke "nye" grønnsaker på nye måter. Og når den i tillegg er supersunn blir det enda morsommere.

Her noen tips til hvordan:
Smørdampet med hasselnøtter. Oppskriften finner du her fra Matprat.Pasta med grønnkål. Oppskriften finner du her fra Klikk.no.
Oppskrift på kremet grønnkål fra Rema finner du her.

Det sies at den kan brukes både i salat, oppvarmet og er fin å fryse. Når den har vært frossen blir den også søtere i smaken.
Bama har skrevet mye om grønnkålens utrolige egenskaper og link til det finner du her.

Det finnes mange flere oppskrifter på nettet. Og så kan en jo også bare å prøve seg frem. 
Lykke til med det nye bekjentskapet supergrønnsaken grønnkål!

Ingen kommentarer: