lørdag 28. april 2012

Miljøvennlig terrassegulv

Tenker du på nytt terrassegulv? Her har du noen forslag til noen miljøvennlige alternativer; kompositt, termotre, ubehandlet furu, lerk, eik og robinia og kebony.

Et eksempel på komposittplanker er f.eks. Trex.  Finnes i 6 farger og består av 98 % resirkulert materiale. En blanding av gamle plastposer og sagflis. Bordene er miljøvennlige og vedlikeholdsfrie. Holder på fargen og strukturen gjør også at de er sklisikre.

Trex finnes i 5 farger
Termotre er tre som er blitt utsatt for temperaturer på rundt 200 grader. Det kan være gran,eller furu. Det siste er at en nå  også kan få tak i varmebehandlet bambus.
Plankene blir ved varmebehandlingen, motstandsyktig mot råte.
Termotre fra Uniwood
Ubehandlet tre av lerk, eik og robinia samt kjerneved av furu har i seg selv et  høyt innslag av naturlige oljer og krever derfor ikke behandling for å motstå råteangrep. Det høres mest naturlig ut av alt, men har visstnok en høy innkjøps-pris.
Ubehandlet eik fra Sødra Interiør
Kebony er furu eller løvtre som er impregnert med en væske laget av bioavfall. Materialet inneholder ingen gifter, og er det eneste impregnerte alternativet som har fått Svanemerket. Teknologien er norsk og er patentert.
Et terrassegul i kebony. Bilde fra Maxbo
For mer informasjon om alle typene, se denne linken .

Ingen kommentarer: