søndag 12. februar 2012

Den alltid vellykkede gulrotsuppen

Ingredienser

  • stk gulrot
  • stk potet
  • stk løk
  • båter hvitløk
  • ss olje
  • ss revet frisk ingefær
  • grønnsakbuljong (terning)
  • 24 dl vann
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • salt
  • chilipaste
  • 8 blad frisk koriander til pynt

Fremgangsmåte

Skrell gulrot, potet, løk og hvitløk i del alt mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.
Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.
Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak suppen til med salt og litt chilipasta. Pynt med en dæsj creme fraiche, friske korianderblader, persille eller annet grønt ved servering.


Dette er min egen variant av en suppe dere vil finne mange oppskrifter av på internett. Men jeg synes denne funker veldig bra, med nok ingefær og den rette oransje fargen.

Ingen kommentarer: