lørdag 11. juni 2011

Utepeis

For de som ikke bor i skogen som meg, må det være fint å ha en utepeis å fyre opp i på kjølige sommerkvelder. Hvis jeg skal fyre opp i en utendørspeis er jeg redd det konstant må være vått i skogen som omgir tomta. Og slike somrer vil jeg ikke ha.

Her er noen fine utepeiser.

Norske Jøtul har èn fin utepeis. "Jøtul Terrazza er designet av Hareide Designmill.  Utepeisen har et særegent formuttrykk, og den store åpningen fra to sider gir bredt innsyn til et stort bål. Utepeisen er produsert i 2 mm Cortenstål, som etter kort tid får et røft rustbelegg på overflaten. Rustbelegget har en beskyttende effekt som gjør at peisen kan stå ute hele året. Cortenstål benyttes også på husfasader for å få en ”rusten effekt”. Kilde: http://www.jotul.com/Denne kan flyttes til inngangspartiet på huset om vinteren. Ingen ting er så trivelig en kald, mørk vinterkveld som å bli møtt med et varmende, lysende bål! Vi gjorde det i vinter, bl.a. på julaften. Senere på kvelden ble bålet et varmested for de sigar-røykende.  

De neste utepeisene har jeg funnet på nettstedet http://www.robeys.co.uk. Disse vet jeg ikke om man kan få kjøpt i Norge i det hele tatt. Men til inspirasjon kan de i alle fall være.
 AK47 | AK47 ZERO
  


 Og denne kan du bygge selv. Følg linken under bildet og du får vite hvordan.

Utepeismonument=
http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article673561.ece
 
Denne kan også fungere på ei skogtomt. En utepeis med pipe. Det kan vel ikke være så brannfarlig?

2 kommentarer:

hildeg sa...

jeg ønsker meg en pizza/bakeovn. Det kan vel ikke være mer brannfarlig enn en innendørs peis? Pipa er jo den samme.

Camilla sa...

Aase Group AS i Lillesand konstruerer utepeiser på bestillig, de har også et utvalg ferdigproduserte, klare for levering. :D Annonserer på Finn.no fortløpende vet jeg. (Bare ett tips til de som drømmer om det som ikke er å få tak i her til lands)

CL