fredag 19. juli 2013

Det nye Prøysenhuset, Buchardt og Snøhetta

Neste år, 2014, ville Alf Prøysen vært 100 år. Alf Prøysen er født og oppvokst i Præstvegen, på Rudshøgda i Ringsaker. Der ligger fremdeles hans barndomshjem, Prøysenstua.


Rett over veien, inne i granskogen, skal det nye Prøysenhuset ligge.
Historien om det nye Prøysenhuset er nesten for god til å være sann. En av Brumunddals store sønner, den ytterst sjarmerende Arthur Buchardt, gir bort et nybygg til Ringsaker kommune. Bygget tegnes av arkitektfirmaet Snøhetta og skal stå ferdig neste sommer.

Huset skal ligge inne i skogen og være enkelt, helt "i Alfs ånd". Hva er "i Alf's ånd"? Jeg tror Snøhetta tenker på enkelhet og nøkternhet. Det burde falle i smak hos mange ringsaksokninger. Det hadde vært spennende om 'n Alf og Snøhetta hadde hatt en dialog om dette, men det går nok dessverre ikke. Det er uansett fint at Snøhetta tenker som de gjør. Så blir det opp til publikum å mene det de vil om "i Alf's ånd". Jeg kjenner på meg at det vil bli delte meninger om det og at også det blir spennende.

Les mer om bygget på Ringsaker kommunes nettside her.

En av kommentarene på Ringsaker kommunes facebookside var " Ringsaker trenger mer arkitektur!" Jeg er så veldig, veldig enig og er glad for at sjarmøren fra Brumunddal "sjenker" kommunen og hele Norge dette huset.

Det blir helt sikkert et mer attraktivt tilbud enn det nåværende Prøysenhuset og jeg skal sørge for å dra med alle våre besøkende dit.
Gleder meg og er spent på å se det ferdige resultatet av "huset i skogen", det nye Prøysenhuset!

Her kan du lese mer om planene og se video av tomta.

Ingen kommentarer: