torsdag 22. november 2012

Hoel Gård

Jeg samler på Mjøsgårdopplevelser. Lørdag kveld var det Hoel Gård på Nes sin tur. Jeg var så heldig å bli invitert med som gjest på en jubileumsmiddag.
 Vi fikk servert nydelig mat i det gamle "Grisehuset".
Forretten var kyllingleverpate servert med min yndlingsvin Cono Sur, eller sykkelvinen som jeg også kaller den. Vertinnen på Hoel, Vigdis Sandberg, fortalte at det var en av deres yndlingsviner og så god at man lett kunne bli avhengig av den. Og jeg er ikke uenig.

Til hovedrett fikk vi nydelig langstekt elg. Ildrød og myk som fløyel. Tilbehøret var rotgrønnsaker, kremet saus og poteter. Vertinnen presiserte at potetene var det viktigste ved måltidet. Det aller, aller viktigste. Nå driver Hoel Gård både med kylling og poteter og menyen bar preg av det. Ris og pasta vil en aldri få servert på Hoel Gård. Vinen til hovedretten var en spansk Marques de Ray av en eller annen årgang. Jeg drikker gjerne den vinen igjen.

Til dessert fikk vi husets hjemmelagde karamellpudding. Jeg som ikke er begeistret for puddinger med karamellsmak, vurderer å skifte mening etter å smakt denne. Nydelig.

Verten selv fortalte oss gjester litt om Hoel Gårds lange historie.  Det hele endte med for min del at jeg kjøpte både boken "Hoel - en storgård på Hedmarken. Liv og virke i 100 år." og boken " MJØSGÅRDENE - skapt for selskapelighet". Begge signert med en hilsen fra vertskapet på Hoel.

Hoel Gård er et populært sted å ha bryllup. Med egen Skibladnerbrygge kan de også ta i mot gjester via Mjøsvegen.
Gården er nok den av Mjøsgårdene som er størst innen reiseliv og overnattinger. Og ettersom jeg forsto, er den delen av driften på gården nå større enn jordbruksdelen.
Les mer om Hoel Gård på deres egen nettside her.

Jeg føler det er helt naturlig at jeg skal flere ganger til Hoel Gård. Når jeg bor her jeg bor. Vet bare ikke når helt ennå.

Ingen kommentarer: