mandag 22. oktober 2012

Fargerik matglede på Simenstad Gård

20. oktober, en grå og regntung lørdag tilbrakte jeg og 4 damer fra Moss mange timer hos Brit Skurdal Braastad og hennes assistent Margit på Simenstad Gård på Rudshøgda, Ringsaker. Vi var på matkurs og temaet var "Grønn Gourmet".
Når vi kom ble vi servert to slag nybakt vørterbrød som Brit ville vi skulle smake på. Hun testet ut oppskrifter til matspalten sin i tidsskriftet "Gamle Hus Hager og Interiør".

Min favoritt var vørterbrødet med bl.a. appelsin, nellik, rosiner og vørterøl. Det både luktet det og smakte jul av.

Etter vørtekakesmakingen ble vi med Brit i bryggerhuset for en bakerovnsdemonstrasjon. Vi knadde ut mange brød før disse ble lagt inn i bakerovnen.

Da vi kom inn i igjen i varmen (fra Brits store AGA-komfyr) ble vi servert "Skjønnhets-suppe" Gulrotsuppe med ingefær. Gulrotsuppe lager jeg ofte selv, men det finnes mange varianter.
Denne var ikke helt finmost og inneholdt både appelsin og lime. Godt!

Når suppen var presentert og prøvesmakt, begynte vi først å snakke om ingrediensene, dernest å lage mat på Brits store, hyggelige kjøkken.

Bildene under er tatt med mobilkamera. Kameraet ville ikke mer. Det å ta bilder av mat er veldig vanskelig og jeg er ikke fornøyd med resultatet. Men de får duge for å vise fargene på maten. De var helt utrolig fine og hadde fortjent en bedre fotograf!

Forett; salat med svarte bønner, løk, fenikkel, valnøtter, honning og blåmuggeost.I tillegg hadde vi bakte rotgrønnsaker og en rødbeterett til med kummin og seter-rømme.

Til dessert laget vi en glutenfri sjokoladekake "Nattens Dronning" hvor hovedingrediensene var sorte bønner, egg, valnøtter, kajennepepper, karbosirup m.m. Bilde mangler.

Det ble kvelden før vi ble ferdige med alt som sto på programmet. En fantastisk lærerik dag med to matglade og kunnskapsrike damer! Anbefales.

Ingen kommentarer: