søndag 23. oktober 2011

Interiørarkitekt Tone Nærø og biblioteks-stolen

I dag hadde jeg et veldig hyggelig gjensyn med en stol som jeg har jobbet med tidligere da jeg jobbet med salg av bibliotekinnredning. Stolen ble tegnet av interiørarkitekt Tone Nærø og produsert av den gang Sørlimøbler til byggingen av nye Tønsberg og Nøtterøy Bibliotek.  Bygget sto ferdig i 1992.

Se så flott den er! Med brede armlener som også kan påmonteres et lite lesebrett. Tremateriale; bjerk.


All innredning til Tønsberg bibliotekt ble såvidt jeg husker spesial-laget. Legg merke til vippen på nederste hylle i reolen; den skulle gjør det enklere for bruker å lese bokryggene på nederste hylle. Ikke mange bibliotek har denne løsningen. Hele Tønsberg Bibliotek er forresten verdt et besøk for arkitektur- og interiørinteresserte. Neste gang du er på besøk i Tønsberg kanskje?

Stolen brukt på Haugar Kunstmuseum.
Alle bildene er fra interiørarkitektens egen nettside www.naro.no

4 kommentarer:

Marie sa...

Kjempetøff stol :)

Hanne Sine Andresen sa...

Flott stol og flott interiør! Jeg jobber på Hamar bibliotek og vi leter etter interiørarkitekter som kan utforme bibliotekinnredningen i det nye kulturhuset. Har du noen tips? Veldig fin blogg!

m o p p e g u r i sa...

Takker for kommentarer: jeg er vedlig glda i denne stolen og synes det er synd den ikke ble satt i produksjon. Interiør-arkitekter til det nye biblioteket på Hamar? Så heldige dere er. Det blir en spennende tid. Det er noen år siden jeg jobbet med dette, men Nærø er jo nevnt. De har også egen interiørarkitekt-tjeneste på BS Eurobib. Se på bibiliotek dere synes er fine inn-og utland og spør hvem som har innredet.Når det gjelder det bibliotefaglige finner du mest kunnskap på BS Eurobib. Det kreative? Det er det mange som kan være gode til. Kanskje byggets arkitekter har noen tips. Det mo jo en interiørarkitekt til til resten av huset også sikkert. Lykke til. Det blir spennende!

Hanne Sine Andresen sa...

Takk skal du ha!