tirsdag 5. april 2011

Det finnes ingen snarveier!!

Det reklameres ennå - i 2011 - med slankekurer hvor man skal erstatte mat med pulver. Men hva lærer vi om det å ikke gå opp i vekt igjen ved å drikke pulverdrikker ?
Hva lærer vi om kosthold, vaner og uvaner, hverdagsaktivitet, trening og om hva som skal til "inne i hodet" for å få til varige livstilsendringer ? 
For ikke mange dagene sidene hørte jeg også om en fastlege lokalt som hadde tilbudt pasienten tabletter som skulle gjøre at tarmene ikke tok opp alt fettet i maten. Er vedkommende lege helt kunnskapsløs og/eller er han eller hun kjøpt av legemiddelbransjen ? 


Leger og andre innen helsevesenet bør heller anbefale folk kurs hvor de kan lære om kosthold og om hvordan øke aktiviteten sin! Der får de hjelp over tid og de lærer noe nytt sammen med andre som ønsker å legge om livsstilen din.

Slike kurs finnes det flere av både på treningsentre (som ikke bruker pulverkurer vel og merke) og hos kursarrangører som Libra Helse og Kosthold, Grethe Roede m.fl. Som tidligere kursleder for Libra anbefaler jeg  http://www.libra-helse.no/ som legger vekt på vanlig mat uten daglig telling av kalorier og som også prediker de tre t-ene - Ting Tar Tid.

Det var dagens hjertesukk. Norges nye epidemi, nemlig fedme-epidemien, kan ikke møtes av treningsentre og leger med pulverkurer og slankepiller!
Det forstår vel alle.

Ingen kommentarer: