søndag 7. januar 2018

Ullplagg fra norske Aclima

Hørt om ullproduktene fra Aclima før? 
Vi overøses med Kari Traa, Devold, Janus og mange andre produsenter som tar all plass i sportskjedebutikkene med sine ullplagg. Kanskje mest Kari Traa sine produkter. Ikke noe galt å si om disse produktene, men jeg syns det er artig å se og kjenne på andre kvalitetsprodukter. Og som til og med er norske.

I oktober var jeg en tur på Røros. Der er det noen butikker du ikke finner andre steder, blant annet en sportsbutikk som ikke er tilknyttet en kjede. Og det var der jeg oppdaget et merke jeg ikke hadde sett før eller hørt om før. Det var så bra at jeg må dele det med flere. 

Nemlig norske Aclima. Du kjenner kanskje til det fra før?
Produkt: Lars Monsen / Anárjohka Mock Neck w/ zip

Aclima sier om seg selv: 

"Aclima AS har vært i familien Johansens eie siden 1939. I tre generasjoner har vi vært en viktig og kompetent norsk tekstilprodusent. Erfaringen og kunnskapen vi har opparbeidet oss gjennom generasjoner er uvurderlig i vår jobb med å holde folk tørre og varme. Vårt spesielle klima gir en del utfordringer som vi føler vi løser på best mulig måte. Vårt fokus spenner seg fra barn i barnehage til flammehemmende og isolerende undertøy til Forsvaret. 
Aclima holder til på Krøderen, Buskerud like ved Norefjell. Dette er et fantastisk område for produktutvikling og for å teste produktene våre sommer som vinter. Aclima kolleksjonen dekker utendørsaktiviteter for hele året med undertøy, mellombekledning, sokker og luer slik at du og din familie skal ha det godt når dere er ute." 
Sakset fra nettsiden som du finner her.

Her et utvalg av produktene:

WoolNet Hiking dame er laget i en kombinasjon av ullnetting og tettstrikket merinoull som gjør at kroppstemperaturen reguleres optimalt. Link til nettside finner du her.
Den samme kombinasjonen finner du i Woolnet-serien, men med enda mer ullnetting.
Link til produktserien finner du her.
Aclima WarmWool-serien er den mest populære i følge Aclima selv. Den er laget i behandlet Merinoull og holder deg god og varm.
Her er noen eksempler:
 

Se hele WarmWool-serien damer her.

De har selvsagt produkter til menn også. Og til barn.
Her et par eksempler på Aclima-ullplagg for menn.


For en oversikt over alle produktene, gå inn på nettsiden til Aclima her.

Jeg har sjekket ut hvor man kan få tak i disse produktene i Innlandet og det er i Hamar: www.magasinet.no og  www.sport1.no. Begge to beliggende på Olrud, Furnes.

Intersport i Moelv har et lite utvalg, men kan bestille.

Intersportbutikkene på Lillehammer skal også ha Aclima-produkter og på Gjøvik kan du sjekke hos www.jaktogfriluft.no og www.bekkenstrom.no

Alle bildene er fra Aclimas nettside.

Ingen kommentarer: