søndag 22. november 2015

Om Leve Hytter og litt om Hedda

Jeg må være ærlig. Ærlig om at jeg har en hyttedrøm. Den skal ligge på fjellet. Uten et grantre i sikte.

Jeg har dilla og ser på hytter til salgs hver eneste dag. Det er heldigvis ikke så mange av de jeg kunne tenke meg, men noen er det innimellom. Jeg er også interessert i arkitektur og materialvalg og faller ofte for solide og enkle bygg. Og som sagt, - heldigvis er det ikke mange av disse til salgs.

Jeg (for tredje gang) er også i den alderen at mange av mine venner og bekjente skaffer seg hytter. De som ikke har en fra før, har nå satt inn støtet og virkeliggjort drømmen.

En av disse kjente har valgt en hytte fra Leve Hytter. En av flere leverandører som selger hyttedrømmen.

Leve Hytter er et firma fra Gudbrandsdalen. De sier om sine hytter:
"Våre hytter prosjekteres og produseres med moderne teknologi for rasjonell og kvalitetssikker bygging. Hyttene er norskproduserte av precut fra Gudbrandsdalen og vi benytter lokale under-entreprenører.  Vi legger vekt på pene og praktiske detaljer, og vår erfaring gir deg trygghet for en kvalitetshytte til konkurransedyktig pris."
Kilde: Leve Hytter

Hyttene er utviklet i samarbeid med av arkitektfirmaet Jarmund/Vigsnes Arkitekter og er inspirert av gammel byggeskikk og kjennetegnes av enkle volumer med saltak, store takutstikk med lav gesims og en karakteristisk kledning som gir en tilknytning til tradisjonell stavkonstruksjon. Sitat fra nettstedet Leve Hytter.

Kledningen på hyttene er med mine ord; tykkere og bredere enn det som er vanlig og av skikkelig kvalitet.
Ittno' knussel på materialvalget her.

Hyttene er også enkle i formen, med mye lys i form av vinduer fra gulv til tak. Hyttene tåler å kikkes nærmere på. Kikkes veldig nært på. Det er mange fine og solide detaljer.
Blant flere hyttedrømleverandører er Leve Hytter en av favorittene.
I all sin solide enkelhet fra Gudbrandsdalen.

Som den hyttedrømmeren jeg er, har jeg også en annen favoritt; nemlig Hedda Hytter. En gjennomtenkt hytteløsning med mange fine og praktiske innredningsløsninger. Ta en titt på nettsiden.
Bilde fra Hedda Hytter
Hyttedrømmen lever videre. På fjellet uten et grantre i sikte. Og drømmen er helt gratis og fin å ha. Jeg fortsetter nok med det.

Ingen kommentarer: