søndag 25. mai 2014

Damer med gård setter Ringsaker på kartet!

Jeg har vært begeistret lenge og nå er jeg veldig begeistret igjen. Det kan ha noe med denne fantasiske tiden på året å gjøre og ukentlig sykkelturer i Ringsakers flotte kulturlandskap. Jeg blir minnet på alle de flotte gårdene som i de siste 10-12 årene har startet virksomheter og åpnet opp dørene for besøkende. Og veldig mange av de er damer/jenter med både ideer, virketrang og gjennomføringsevne. 

Og det er disse kvinnene som til de grader greier å sette Ringsaker og innlandet på kartet. Glem industrien og annet næringsliv. Det er damene på gårdene som bidrar mest til å gjøre Ringsaker kjent. 

Bare i disse ukene er det reportasje i kvinnemagasinet Tara om Sveinhaug Gård- og Historisk Pensjonat og om det å sykle på Nes og Helgøya. 
 
Fra Sveinhaug og Godværskafeen sommeren-13
I sise nummeret av Lev Landlig er det en flott reportasje om Edel Design som har sin egen bedrift på Alhaug Gård på Nes. Gift med solbærbonde Hvoslef som leverer solbær til blant annet Bølgen og Moi, Kolonihagen Frogner, Bagatelle m. fl. 

Gårdsbutikken på Stubberud Gård i Åsmarka, nord for Moelv, på vei mot Sjusjøen, er kåret som en av landets 10 beste gårdsbutikker. Se artikkel her.
Se bilder på gårdens nettside og i artikkel på Klikk.

Skafferiet på vakre Hovinsholm ytterst på Helgøya er stadig vekk omtalt i aviser og glansede magasiner. Kafeen og butikken til Charlotte er verdensberømt i Norge og folk valfarter til stedet. I siste Interiørmagasinet er Skafferiet omtalt enda en gang.
Bilde fra Skafferiets nettside.

Og det er flere. Mange av de samarbeider i nettverket Midt i Mjøsa. Der kan du lese om Tingnes Spiseri, Hovelsrud Gård, Hoel Gård, Mølstad Gård og mange, mange fler.

Et annet nettverk hvor flere av de er medlemmer er Mjøsgårdene.
"Mjøsgårdene" er en sammenslutning av 15 gårder med beliggenhet rundt Mjøsa og som tar i mot selskaper, kurs, møter, overnatting og tilbyr aktiviteter og opplevelser.

Sommer på Mjøsgårdene,           
6. - 13. juli er en uke hvor mange av gårdene tilbyr aktivteter og opplevelser for hele familien. Trykk på linken ovenfor og se hele programmet
                             

Under ser du hanen på Simenstad Gård. En av mange flotte, Mjøsgårder som gir oss opplevelser i bøtter og spann.
Du finner mer om blant annet Simenstad Gård og Stokke Nedre under etikettene "Mjøsgårdene" og "Å leve og bo i innlandet" her på m o p p e g u r i.
God sommer i Ringsaker og innlandet! Jeg guider gjerne!

Ingen kommentarer: