mandag 11. februar 2013

Terje Hope og stolen Spring (Stolmuseet Frisliveien)

Stolen Spring fortjener flere venner. Jeg har den som kjøkken/spisestuestol og kan sitte i den i timesvis. Den har bare en fantastisk sittekomfort.  Stolen er designet av Terje Hope.
"Terje Hope, norsk interiørarkitekt. Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og i USA. Hope har først og fremst markert seg som møbeldesigner for en rekke fabrikker, men har også tegnet flere utstillinger og hatt spesielle innredningsoppgaver, som kirkerommet/kapell på Nordkapp og Mortensrud kirke i Oslo. Pris for «god norsk design» 1986 og Norsk Forms kulturpris 1992. Professor i møbeldesign ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 1999. " Kilde: www.snl.no

Stolen Spring fikk merket god design i 1986. Du ser stolen mest brukt på møte- og konferanserom. Men den kan med fordel også brukes i private hjem.
Produsent var norske Foraform. Men nå finner jeg den ikke under produkter på deres nettside. Hva har skjedd? Jeg sjekket med produsenten idag og de har etter strategiske beslutninger bestemt seg for ikke å produsere den mer. Bruktmarkedet neste altså hvis du ønsker deg slike stoler.

Ingen kommentarer: