Mathallen i Oslo som åpnet i oktober 2012, har i dag ca. 30 utsalg og spisesteder med sin egen profil bemannet med fagfolk innen mat. I dag har også Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø egne mathaller.
![]() |
Bilde fra Mathallen i Oslo |
I mai 2016 skal mathallen åpne med mat og drikke fra mange lokale småprodusenter. Mathallen i Brumunddal skal være et fellesutsalg for alle disse i Ringsaker (og omegn kanskje også?).
Jeg regner med at utvalget blir sesongbasert og at vi tilbys de ferskeste og beste av mat som matkommunens Ringsaker produsenter kan by på.
![]() |
Bilde fra Saluhallene |
Mathallen i Brumunddal er et samarbeid mellom kommunen som leier lokalene og arbeidsmarkedsbedriften MjøsAnker som vil være drivere av mathallen og selvfølgelig også småprodusentene. Småprodusenter som det allerede finnes mange av i distriktet.
Jeg tror også, at med et slikt felles utsalg, vil flere våge å satse på lokal matproduksjon.
Mathaller er opplevelses-sentere for mat og de som har vokst opp med Grandiosa og Toropakker, begynner å se verdien av noe annet enn kjapt og billig, sier de i artikkelen "Mener mathaller betyr sultne forbrukere". Les hele artikkelen her.
Så i tillegg til å være et utsalgssted, tilbyr også de fleste mathaller en større "pakke" som går på å øke folks matbevissthet i form av for eksempel opplæring og kurs i hvordan bruke matvarene.
Det blir spennende å se hva mathallen i Brumunddal vil satse på.
Arbeidstittelen på prosjektet er "Matfatet" og den skal ligge på torget i Brumunddal.
![]() |
Bilde fra Ringsaker Blad sin artikkel. Illustrasjon fra Tema Eiendom |
Og så må det være en bitteliten restaurantdel. Med skjenkebevilling.
Jeg ønsker mathall-planene i Ringsaker hjertelig velkommen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar