mandag 23. juli 2012

Sykkeløya Ile de Re

En gammel drøm ble oppfylt denne sommeren, nemlig å oppleve øya Ile de Re (uttales "il dø re"). I mange år før jeg visste at min eldste ville gå første året på fransk videregående skole 5 mil unna øya, har en reiseartikkel fra Aftenposten hengt oppe på oppslagstavlen. I sommer skulle vi følge i min eldstes fotspor det siste året. Se hennes skole, by og nære omgivelser. Og det kombinerte vi med blant annet en tur til sykkeløya Ile de Re.

Vi bodde i den lille byen Loix. Hele øya er 3 mil lang og 5 kilometer bred. Vi fikk se mye av øya på kort tid. Og her er det flere sykkelveier enn bilveier. Vi syklet langs havet og fulgte med på tidevannet, gjennom byer og landsbyer, gjennom vinmarker og kornåkere og det uten å møte en eneste bil på vår vei. Stille og fredelig.
Fred og ro over syklinga her

Fra Loix

Ikke alle var like godt forberedt. Denne syklisten måtte gi seg p.g.a håndveska.

Ut mot havet....

Lagt til rette for syklister I

Lagt til rette for syklister II
Du kommer til øya ved å fly med Ryan Air til La Rochelle fra Rygge, eller gjøre som oss fly til Paris og ta høyhastighetstoget TGV (ca. 3 timer) derfra til La Rochelle. Buss går fra togstasjonen til øya. Kommer man frem til stedet du skal bo, trenger en ikke bil noe mer på oppholdet på øya. Mer info om øya finner du her.

Ingen kommentarer: